Debrecen, Pesti u.2.

+3652/485-888, +3670/458-3348

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9-18óra, Szombat: 9-16óra

Blog

Könnyítsd meg az életed egy jó babakocsival

Könnyítsd meg az életed egy jó babakocsival

Milyen babakocsit válasszak???

Egy igazán nehéz kérdés a leendő szülők számára, a megfelelő babakocsi kiválasztása. Sokszor halljuk, hogy három fontos kritériumnak mindenképpen meg kell felelnie:


Legyen Jó!
Legyen Szép!
Legyen Olcsó!


Több mint 30 éves szakmai múlttal és tapasztalattal a hátunk mögött, szinte 100%-os bizonyossággal merjük mondani, hogy ilyen nem létezik. A tökéletes babakocsi szintén nem létezik, de olyan ami a szülők és a baba igényeit, kényelmét kiszolgálják, az ő számukra tökéletes választás, az elérhető és létező.

Először is mindenképpen le kell szögeznünk azt, hogy mit is szeretnénk, gondoljuk át, hogy számunkra mik a fontos kritériumok.

Nézzünk néhány példát:


1. Kertes házban lakunk és van egy nagy csomagterű autónk, vagy éppen nincs autónk, akkor választhatunk mondjuk egy kicsit nagyobbra összezárható modellt, pláne ha az kedvezőbb árcimkével rendelkezik.
2. Társasházban lakunk, és lift nélkül a 3.emeletre kell felvinni minden nap a babakocsit is, ekkor keresni kell egy könnyebb modellt, amit egyszerűbb kezelni és szállítani.
3. Olyan helyen lakunk, ahol rosszak a járdák, földúton kell sétálni, sok a kátyú, ebben az esetben egy jobb felfüggesztésű, jobban rugózó vázszerkezetű babakocsit válasszunk, legalábbis ha szeretnénk, hogy a picit ne rázza szét az út.
4. Az anyuka legtöbbször egyedül van a picivel, így egy esetleges defektet nem tudna megjavítani, így mindenképpen tömör kerekű modellt akar választani

Ez csak pár példa volt a rengeteg élethelyzetből, ami mindenkinek más és más...
Éppen ezért ne válasszunk gondolkodás nélkül olyan babakocsit, ami szimplán csak szép vagy amit ajánlott egy barátnő, mert neki mások az élethelyzetei és akár az igényei is.

Mindezeken felül ott van a legtöbb anyuka számára legnagyobb mértékben döntő tényező...a kinézet!

Sajnos nagyon sok gyártó ezt kihasználva alkot aránylag szép vagy egészen szép kialakítású, színű, mintájú, formájú babakocsikat, de alacsony műszaki tartalommal, ami pedig azt fogja eredményezni, hogy nem lesz jó használni a babakocsit, nehéz, körülményes lesz a kezelése, tolása, összezárása vagy éppen a baba is állandóan sírni fog sétálás közben, mert nem szeret benne feküdni, zötykölődik, rázkódik és az anyuka küzd minden egyes kanyarban, padkán, szűkebb helyeken...

Fontos tehát, hogy nem is igazán kompromisszum kötésről van szó, de ismerjük fel azt, hogy mire van szükségünk és kérjük ki a szakboltban a szakértelemmel rendelkezők segítségét, mert a szerteágazó különböző műszaki tartalommal rendelkező babakocsigyártók között nemegyszer hatalmas minőségbeli különbségek vannak, akár azonos árkategóriában is.

Végül, de nem utolsó sorban, a garancia (jótállás) kérdése, egy nagyon fontos tényező vásárláskor, ami felett sokan átsiklanak. De fontos, hogy legyen a gyártónak szervize, legyen hozzá alkatrész, mert 1-2 apróbb alkatrász hiánya vagy speciális méretezése komoly fejfájást tud okozni.

Dönts okosan és egy jó babakocsival könnyebb lesz a saját és a babaád élete is.

Babakocsijainkról bővebben KATTINTS IDE, vagy gyere el üzletünkbe, ahol személyesen ki is próbálhatod a legtöbb modellt és sokkal jobban meggyőződhetsz arról, hogy neked mire is lehet szükséged!

Boldog babavárást! ;)